Golfen & het coronavirus
Gezien de weersomstandigheden bekijk voor je bezoek altijd onze baanstatus!

Voorlopig is de Par 3/4 baan beperkt te boeken i.v.m. de huidige baanconditie door de hoeveelheid neerslag van de afgelopen tijd.

Houd je alsjeblieft aan onze corona-maatregelen. Alleen samen maken we golf mogelijk!
Meer informatie
Nieuwsberichten

Waarom zijn er soms wintergreens?

16-12-2020
'Wintergreens zijn tijdelijke greens ('temporary greens') ter vervanging van de echte greens.' In het najaar - als er nachtvorst is, als het sneeuwt of langdurig vriest - begint de periode dat vlaggen soms op de wintergreens gezet moeten worden. De 'zomergreens' (de gewone greens) zijn met name in de overgang van vorst naar dooi uiterst kwetsbaar. Om ze te beschermen worden de greens gesloten en verhuizen de vlaggen naar de wintergreens. 

Bij nachtvorst is er meestal maar enkele uren sprake van wintergreens. Zodra de vorst uit de grond is, meestal om een uur of elf in de ochtend, verhuizen de vlaggen weer van de wintergreens naar de gewone greens. Bij sneeuw op de baan kunnen de greens pas heropend worden als de sneeuw gesmolten is en de vorst uit de grond is.

Het verschilt per baan hoe er wordt omgegaan met wintergreens. Elke baan is vrij om te kiezen of men overgaat op wintergreens en wanneer dat gebeurt. Dit besluit komt bij ons tot stand in overleg tussen de hoofdgreenkeeper en het management. 

Op Golfbaan Bentwoud beschermen we graag onze greens om zo de langetermijn kwaliteit te waarborgen, zodat er in het seizoen wederom op goede greens gespeeld kan worden. Dit betekent voor Golfbaan Bentwoud het volgende als er sprake is van nachtvorst: 
  • Op de wedstrijdbaan (A, B of C-lus) hanteren we wintergreens
  • De Par 3/4 baan is enkele uren gesloten
  • Oefengreens zijn enkele uren gesloten
Houd de baanstatus in de gaten voor actuele informatie over de baan (deze wordt in de ochtend bijgewerkt). 


Help de baan de winter door! 

Uiteraard kun je nog veel meer doen om onze baan de winter door te helpen, zodat de baan het hele jaar in topconditie blijft! Lees hier hoe je dat doet. 

(bron: golf.nl