Nieuwsberichten

Terugblik Telermaat Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij

19-11-2021
Op vrijdag 12 november werd op Golfbaan Bentwoud de 5de editie van de Telermaat Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij georganiseerd.

Hoewel de dagen voorafgaand aan het evenement werden gekenmerkt door regenval, bleef het op vrijdag gelukkig droog. Er stond wel een flinke wind die de nodige kou met zich meebracht, maar dat mocht de pret niet drukken; met veel enthousiasme en plezier hebben de deelnemers 18-holes op de grote baan, 9 holes op de Par3/4 en/of een clinic kunnen volgen. Met 47 deelnemers uit de boomkwekerij-branche was de opkomst een stuk beter dan in 2020, toen het corona-virus roet in het eten gooide.

Op de Par3/4 baan werd er een wedstrijd voor de beginnende golfer georganiseerd. Hoewel er aanvankelijk een andere indeling op het programma stond, werd er op een creatieve wijze gespeeld, wat er uiteindelijk voor zorgde dat drie teams het tegen elkaar opnamen in de spelvorm Texas Scramble. Met een totaal van 36 slagen kwam het team van Eduard Rijkaart, Pieter van Waay, Rens van Nierop en Hen de Heer als winnaar uit de bus.

Voor de echt vroege vogels stond er een 18 holes wedstrijd ingepland op de B- en C-lus. Hier hadden de meeste spelers toch wel last van de forse en gure wind en was het even zoeken hoe deze het best bespeeld moest worden. Uiteindelijk is het een paar spelers dan toch gelukt om een Birdie te slaan. In het deelnemersveld vonden we dit jaar ook spelers die dit jaar voor het eerst hun geluk gingen beproeven in een wedstrijd. En met succes! Zo liep Frans van Haastert in zijn eerste wedstrijd maar liefst 43 Stableford punten! Complimenten Frans! Helaas was deze score niet genoeg om met de overwinning naar huis te gaan, want Pieter van Kuijk was met 45 Stableford punten toch net een maatje te groot voor de rest. Hij won hiermee de wisselbeker en nam tevens een prachtig prijzenpakket vol Nederlands speciaalbier mee naar huis!

Dank aan alle deelnemers voor hun enthousiasme en natuurlijk aan onze hoofdsponsor Telermaat zonder wie deze dag nooit zo succesvol zou zijn geworden! Vrijdag 18 november 2022 staat de volgende editie van de Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij weer op het programma. We hopen jullie dan weer te mogen ontvangen op Golfbaan Bentwoud!

Klik hier voor een sfeerimpressie van de Telermaat Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij 2021