Golfbaan Bentwoud is open!
Golfbaan Bentwoud is open. Je mag het terrein van Golfbaan Bentwoud alléén betreden indien je beschikt over een vooraf geboekte starttijd of golfles.

Houd je alsjeblieft aan de corona-maatregelen die gelden, want alleen samen maken we golf mogelijk!
Meer informatie
Nieuwsberichten

Let op: eikenprocessierups is actief

03-07-2019
In de maanden mei, juni en juli kunnen op eikenbomen behaarde rupsen worden aangetroffen, ook wel eikenprocessierupsen genoemd. De rupsen zijn te herkennen aan hun "haren", waarmee iedere aanraking vermijd moet worden. Op meerdere plaatsen op Golfbaan Bentwoud zijn deze rupsen momenteel actief. Dit jaar zijn er meer eikenprocessierupsen dan andere jaren, er zitten soms ook meerdere nesten op de bomen en soms zitten de nesten ook heel laag in een boom.

De bomen, waarin tot nu toe eikenprocessierups of nesten daarvan zijn aangetroffen zijn gemerkt met een rood-wit lint. Als je in contact komt met de haren van deze rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen. Wij adviseren iedereen dan ook om uit de buurt van bomen te blijven waarin de rupsen zitten.

Mocht je golfbal onder een eikenboom terecht komen, kijk dan eerst goed of de boom gemerkt is en / of je rupsen of nesten in de boom ziet. Let wel: het kan voorkomen, dat we een aangetaste boom nog niet hebben gezien of hebben gemerkt. Neem het zekere voor het onzekere en pak je golfbal op en drop die op veilige afstand van een mogelijk besmette eikenboom.

Er geldt momenteel dus een nieuwe local rule... 

Local Rule: "Waar processierupsen op de baan gevaar kunnen opleveren, mag de speler, als de bal niet in een hindernis ligt, die belemmering zonder straf ontwijken volgens regel 16.1. Bij het ontwijken van de belemmering, moet de speler een bal droppen (16.1b en 16.1c) binnen één clublengte van, of plaatsen (16.1d) op, het dichtstbijzijnde punt niet dichter bij de hole, waar de processierupsen geen gevaar opleveren." (Bron: NGF)