Aangepaste openingstijd i.v.m. pakjesavond
Op maandag 5 december sluit onze receptie om 15:30 uur en Restaurant Roest om 17:00 uur.

Wij wensen iedereen een gezellige pakjesavond!
Nieuwsberichten

Help de baan de winter door!

02-11-2020
Wist je dat...? 
je vanaf 1 november t/m 30 april mag plaatsen in de baan? In deze periode geldt dit als plaatselijke regel op Bentwoud, terwijl de baan ook gewoon qualifying blijft. Goed nieuws dus voor degenen die graag hun handicap willen verbeteren!

Wintergreen niet in gebruik? Dan is het GUR
Ligt je bal toevallig op een wintergreen en zijn er zomergreens? Dan ligt je bal in de GUR en moet je de wintergreen ontwijken. Zo blijft de wintergreen netjes als we hem een keer nodig hebben.

Hoe kun je in de winter als golfer de baan en greenkeepers helpen:
• Wanneer je fit genoeg bent is een draagtas het allerbeste voor de baan: het levert geen schade aan de baan op en je kunt je tas overal mee naar toenemen. Je werkt bovendien gelijk aan je conditie! 

• Kan of wil je liever geen draagtas gebruiken? Gebruik dan liever een gewone trolley en geen elektrische trolley (deze is namelijk veel zwaarder en de aangedreven wielen spinnen nog wel eens door) Gebruik je noodzakelijkerwijs wel een elektrische trolley, wees er dan bewust van dat deze eerder schade oplevert dan een draagtas of gewone trolley en gebruik hem zo voorzichtig mogelijk. 
Het gebruik van winterbanden op de aangedreven wielen wordt zeer op prijs gesteld. Bij het gebruik van winterbanen op de aangedreven wielen zullen de wielen minder snel doordraaien en sporen veroorzaken.

• Zet je trolley op het pad bij de teeboxen en loop even met je golfclub naar de teebox. Kleine moeite maar je helpt de baan ontzettend. Zo verandert het gras rondom de teeboxen minder snel in een modderpoel. Naast het pad zetten op het gras is echt slecht voor de baan.

• Loop met je trolley ruim (een aantal meters) voor de voorgreen en green richting het pad naar de volgende hole en pak daar je putter en eventueel een club om te chippen. De omgeving rondom de green blijft dan beter bespeelbaar.

• Leg je plaggen zoveel mogelijk terug. Plekken die kaal blijven in de winter zullen in het voorjaar snel vol groeien met onkruid of ongewenst gras.

• Repareer je pitchmarks. Mocht je die van jezelf niet vinden maar wel van een ander dan mag je die best repareren. Greenkeepers, medespelers én de greens worden daar erg blij van.

Help je ook mee? Dan blijft de baan goed bespeelbaar en is de baan in het voorjaar weer snel in topconditie!