Nieuwsberichten

Golfbaan Bentwoud haalt € 30.000,- op voor Support Casper

14-06-2021
Op vrijdagavond 11 juni kon Golfbaan Bentwoud, na het organiseren van een unieke golfdag, een cheque van € 30.000,- overhandigen aan Support Casper. De campagne van Stichting Overleven met Alvleesklierkanker, die gelden inzamelt om het wetenschappelijk onderzoek van Prof. dr. Casper Van Eijck en zijn onderzoeksteam naar een behandeling van alvleesklierkanker met viro-immunotherapie mogelijk te maken.

Bijzondere golfdag

De golfers van deze dag kwamen tijdens de 18-holeswedstrijd verschillende spelelementen tegen waarmee prachtige prijzen, zoals een auto, gewonnen konden worden. Aan het einde van deze zonnig dag kon er een cheque van ruim € 22.000 overhandigd worden aan Sjoerd Zwanenburg, de directeur van Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. Maar dat was nog niet alles: enkele van de aanwezige gasten rondden het bedrag af tot een totale opbrengst van maar liefst € 30.000 euro. Een geweldige financiële boost voor de mogelijkheden binnen het onderzoek voor een behandeling van alvleesklierkanker. 

Maatschappelijke betrokkenheid
Alvleesklierkanker is tot op de dag van vandaag een van de meest dodelijke vormen van kanker in Nederland en maar liefst 90% van de patiënten overlijdt binnen een jaar na de diagnose. Golfbaan Bentwoud kwam daarom in actie met een unieke golfdag om zijn maatschappelijk partner te ondersteunen.