In de winter golf spelen?

Onze 36 gevarieerde holes zijn uitstekend bespeelbaar
Zoek jij een golfbaan waar je kunt golfen in de winter? Golfbaan Bentwoud heeft eerlijke en snelle greens die in de winter uitstekend bespeelbaar zijn. Ook wanneer het donker is kan je komen trainen. De oefenfaciliteiten zijn uitstekend verlicht en bovendien kan je daar kostenloos gebruik van maken.
 
In de winter golf spelen?

Altijd bespeelbaar

De baan is zo ontworpen dat deze ook uitstekend bespeelbaar is met minder goed of winters weer. Het samenspel van de uitstekende ligging, het hoogwaardig onderhoud en een goede drainage zorgt ervoor dat je je passie ook in de winter kunt beleven.


Aandachtspunten Winter Golf

De belangrijkste aandachtspunten omtrent winter golf zijn de winterregels en speciale kleding.


Winterregels

Er gelden in de winter bijzondere regels. Een belangrijke is het ‘plaatsen’ wat zoveel betekent dat je de bal mag oppakken, schoonmaken en terugplaatsen. Je mag de golfbal dan op een iets andere plek neerleggen maar niet verder dan de breedte van een scorekaart; zo’n 15 cm. Je mag de bal ook niet dichter bij de hole plaatsen. Met deze regel blijft de baan ‘qualifying’.

De baan blijft dat overigens zolang er niet meer dan één wintergreen is per 9 holes. Een wintergreen is vanwege vorst, dooi of regenval minder bespeelbaar en voorzien van vlaggen. Op wintergreens kunnen eventueel wel vriendschappelijke ronden gespeeld worden, maar deze tellen niet mee voor je handicap. Onze baan heeft bovendien een winterrating. Er worden dan zomergreens gebruikt maar er wordt afgeslagen van wintertees.

Raadpleeg voor een uitgebreide uitleg over ‘plaatsing’, ‘wintergreens’ en ‘winterrating’ de golfregels of vraag ernaar bij uw reservering.


Speciale kleding

Wanneer je aan het genieten bent van je ronde golf, dan is het natuurlijk zonde wanneer je dit moet afbreken omdat je te koud of te nat wordt. Zorg dus voor waterafstotende kleding, en voldoende lagen van kleding. Ook voor je schoenen geldt: zorg dat deze waterdicht zijn.