De allerleukste golfdag voor de jeugd!

Op zondag 10 maart wordt er een speciale golfdag georganiseerd op Bentwoud door Dutch Kids Golf in samenwerking met de NGF & GOLF RAAK! en PGA Holland Golfsixes League voor álle jeugdgolfers tot en met 18 jaar! Of je nu gevorderd of beginnend bent of kennis wilt maken met golf... Het kan allemaal tijdens deze dag! Ook (groot-) ouders, broertjes/zusjes, vriend(innet)jes, klas- of teamgenootjes zijn van harte welkom! Er is voor iedereen iets te doen op deze dag!
 
imageimageimage
Een gave start van het golfseizoen!
Tijdens deze Juniorgolf Kick-Off is er voor élke golfer iets te doen: zo zijn er de hele dag doorlopende GOLF RAAK! activiteiten voor de nog-niet golfende en/of beginnende junioren. De iets verder gevorderde junioren met baanpermissie of max. HCP 36 kunnen zich (per team van 2) aanmelden voor een Golfsixes teamwedstrijd (want ja, golf is ook echt superleuk in teamverband!). Speel je al wat langer? Dan kun je meedoen aan de US-Kids 9 holes warming-up wedstrijd in de échte baan (vanaf 5 jaar en min. HCP 54 tot aan 18 jaar en een hele lage HCP) met US Kids afstanden die passen bij jouw leeftijd.
Kom je gezellig mee? 
Ook voor volwassenen is er van alles te doen! Je bent natuurlijk van harte welkom om lekker bij je zoon of dochter mee te kijken, maar je kunt er ook voor kiezen om zélf eens rustig een balletje te slaan door een 9 holes greenfee te kopen voor slechts € 30,-. Iets minder overtuigd van eigen kunnen? De Pro’s van Golfacademy Bentwoud staan klaar om je de fijne kneepjes bij te brengen tijdens een clinic of masterclass die kosteloos wordt aangeboden. Wees er wel snel bij, want de plaatsen zijn beperkt!

Voor de allerkleinste jeugd is er een te gek kabouterpad naast de baan, waar samen met (groot) ouders leuke opdrachten gedaan kunnen worden. En voor wie het natuurgebied rondom de baan wil verkennen: de boswachter vertelt je graag meer over het Bentwoud vanuit de Staatsbosbeheer-caravan en kan je een uitgestippelde wandelroute meegeven. Zo wordt een wandeling ineens wel heel erg leuk!

Kortom: dit is een dag die je niet wilt missen. Dus zorg dat je erbij bent en schrijf je in! 

Alle activiteiten tijdens deze dag op een rij:

✔ GOLF RAAK! spelletjes
Golf is altijd RAAK! En tijdens de kick-off helemaal: je maakt door mee te doen aan allemaal te gekke spellen kennis met golf. De kans is groot dat je, net als wij allemaal, daarna niet anders meer wilt!

GOLF RAAK! laat kinderen op grote evenementen kennis maken met de golfsport. Om maar wat grote evenementen te noemen: bij de Volvo Ocean Race of de Champions Trophy Hockey in Breda. En dus nu ook tijdens de Juniorgolf Kick-off! Voor veel kids de eerste kennismaking met golf en dan begint het avontuur. Wanneer je een RAAK!-golfpas aanvraagt (meer info krijg je natuurlijk tijdens de kick-off), kun je op vertoon van deze pas op de deelnemende RAAK!-banen terecht voor het speciale RAAK!-aanbod.

Nu al meer weten? Check snel even de website van GOLF RAAK!​
✔ 9-holes US Kids warming-up wedstrijd
Dutch Kids Golf organiseert alweer voor het 3e jaar de Amsterdam Local Tour en tijdens de kick-off kun jij vast opwarmen óf kennismaken met dit supergave wedstrijdcircuit. Voor jeugd vanaf 5 jaar tot en met 18 jaar en een niveau variërend van baanpermissie tot een + handicap (die kunnen echt heel goed golfen zeg maar) is er een US Kids introductie wedstrijd.

Bij een US Kids wedstrijd speel je strokeplay, vanaf een leeftijdsgebonden afstand. Dat houdt in dat je speelt van een afstand die past bij je swingspeed. Allemaal moeilijke woorden, maar wat het inhoud is dat je op elke leeftijd een PAR, birdie of misschien zelfs wel een hole-in-one kunt scoren tijdens deze wedstrijden! Tijdens de kick-off kun je je inschrijven voor een ochtend- of middagstart. De indeling wordt pas kort van tevoren bekend gemaakt, dus zorg dat je op tijd op Bentwoud bent. Je speelt 9 holes en je papa of mama (of iemand anders ouder dan 14 jaar) mag je caddien. Nog iets dat we bij US Kids wedstrijden toejuichen: zo wordt wedstrijd spelen nóg leuker namelijk en een echte family experience.
✔ PGA Golfsixes teamwedstrijd
De European Tour en PGA Holland hebben de handen ineengeslagen en bieden met GolfSixes League jeugdgolfers de kans om wedstrijdgolf te spelen in teamverband.

GolfSixes League is een Texas Scramble matchplay wedstrijd die in teams wordt gespeeld. Een supergave teamwedstrijd dus, die je samen met je golfviend(innet)jes kunt spelen. Je kunt meedoen als je minimaal HCP54 en maximaal HCP 36 speelt. Je leeftijd maakt niet uit!

Inschrijven kan per team van 2 personen, dus bel snel iemand van je club om samen als team mee in te schrijven. Hoewel het geen échte officiële wedstrijd is, krijgen de winnaars natuurlijk wel zo’n heel cool Golfsixes kleuren armbandje. Vond je het leuk om deel te nemen dan zorg jij er natuurlijk voor dat ook jouw club vanaf dit jaar met een team deelneemt aan de Golfsixes Pool.

Meer info over de Golfsixes League vind je op de website van de PGA Holland
✔ Volg een clinic of masterclass bij Golfacademy Bentwoud
De pro's van Golfacademy Bentwoud verzorgen de hele dag kosteloos clinics, masterclasses én workshop voor de (nog) niet-golfende jeugd en meekomende volwassen. Aanmelden voor een van deze onderdelen doe je ook via het inschrijfomulier.
 
TijdstipPro 1Pro 2 Pro 3
10.00 - 11.00Masterclass pitchenMasterclass driverBeginnersclinic jeugd uit de omgeving
11.00 - 12.00 Masterclass driverMasterclass pitchenBeginnersclinic jeugd uit de omgeving
13.00 - 14.00Masterclass green side bunkerspelBeginnersclinic jeugd uit de omgevingMasterclass chippen
14.00 - 15.00Beginnersclinic jeugd uit de omgevingMasterclass Hybride en FairwaywoodsMasterclass lange ijzers
15.00 - 16.00Workshop 'de 25 nieuwe golfregels'Workshop warming-up voor golfersWorkshop denk beter, speel beter
✔ Speel 9-holes tegen een gereduceerd tarief
Vertel je ouders maar: dit is de ideale gelegenheid voor ze om zelf die golftas op de rug te nemen en een balletje te slaan. Klagen ze altijd dat ze sinds de kinderen geen tijd meer hebben om zelf te golfen? Da’s vandaag geen excuus! Want terwijl jij je vermaakt bij GOLF RAAK!, de Golfsixes teamwedstrijd speelt of meedoet aan de US Kids intro wedstrijd (tja, dan moet je je oom maar vragen om even te caddien), kunnen je (groot)ouders samen lekker de baan in. Of alleen, als een van de 2 niet golft. In dat geval breng je die niet-golfende ouder natuurlijk wel even naar de driving range voor zo’n superleuke golfclinic hè!?!

Ouders: dit is dé kans om even te genieten van 9 holes voor jezelf. De prachtige natuur en frisse lucht te snuiven, te kijken of je die moves nog in je hebt. Voor een speciaal kick-off tarief van €30,- per persoon  kun je  genieten van een heerlijke golfronde middenin de natuur. Neem het ervan! Zorg wel dat je vooraf reserveert om zeker te zijn van een starttijd en geef dan aan dat de kids meedoen aan de Kick-Off. Nadat je je via het inschrijfformulier hebt ingeschreven, neemt de receptie van Golfbaan Bentwoud contact met je op om een geschikte starttijd te boeken.
✔ Ontdek het natuurgebied Bentwoud tijdens een uitgestippelde wandeling
Het Bentwoud is een nieuw natuur- en recreatiegebied in de Randstad, tussen Zoetermeer en Boskoop. Het mag dan een jong bos zijn, in 2016 is de inrichting van het natuurgebied afgerond, het is al een flink bos. De afgelopen jaren zijn er 2,5 miljoen bomen en struiken geplant en is 80 kilometer aan wandel- en fietspaden aangelegd. En toch heb je er de ruimte: het Bentwoud is met ruim 800 hectare het grootste aaneengesloten bosgebied in de Randstad. Hoewel het Bentwoud nog volop in ontwikkeling is, zijn er nu al vele bijzondere vogels, vlinders en planten te vinden. Door het hele gebied mag je van de paden af en lekker struinen door het bos. 

De boswachter die tijdens deze dag aanwezig is op Bentwoud beantwoord graag al je vragen over het natuurgebied en kan je bovendien vertellen welke leuke wandelroute(s) je kunt nemen. Eén perfecte activiteit dus voor degenen die iets minder enthousiast zijn over de golfsport! 
✔ Loop met de allerkleinsten het kabouterpad met té leuke opdrachten
Door de bossen van het Bentwoud kronkelt voor de allerkleinsten een Kabouterpad: een onwijs leuke doe-wandeling voor de allerkleinsten. Bij Golfbaan Bentwoud, nabij de start van de route, wordt door de échte boswachter een gevulde kaboutertas en een heuse puntmuts uitgereikt. En natuurlijk ontvang je ook het grote Staatsbosbeheer Kabouterboek, met opdrachten voor op de route. Zo wordt je kleine kabouter een echte kabouterkenner!